Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Despre mine

Sunt ca și tine, o Scânteie din Divinitate, o exploratoare a acestui drum transformator, numit viață.

Îmi place să trăiesc în prezent, Aici și Acum. Mărturisesc, nu-mi iese întotdeauna, însă pe Acum și Aici sunt puse atenția și focusul meu. Mă folosesc de învățămintele și înțelepciunea trecutului, și astfel îmi creez viitorul, Conștient și Asumat.

Povestea mea a început de mult

M-am născut într-o dimineață de luni, a lui decembrie 1980. Afară ningea cu fulgi mari de nea, însă era o zi caldă și blândă.

Ca și tine, sunt o scânteie divină venită să experimenteze și să se bucure de viață. Simt că fac asta atunci când mă conectez cu oamenii, când petrec timp în natură, când citesc, când dansez, când contemplu, când mă bucur de lucrurile simple.

De când mă știu, sunt preocupată de dezvoltarea mea personală. Citesc, ascult podcast-uri și urmăresc video-uri și filme din care îmi iau învățăminte. Sunt o fire curajoasă, curioasă, determinată, perseverentă, adaptabilă și flexibilă.

Îmi aduc aminte cu nostalgie, când la 20 de ani, am înființat împreună cu soțul meu primul nostru business, pe care îl administrez și în prezent.

N-am avut parte de susținere, din contră, am fost criticați și adesea ni se spunea că vom eșua că nu suntem noi capabili să facem afaceri.

Mereu am crezut în mine, știu că pot, orice îmi doresc cu adevărat.

La început, am vrut să le dovedesc celor din exterior că se înșală, apoi am vrut să-mi confirm mie că ei nu au dreptate

Am trăit așa până pe la 33 de ani, când am început să înțeleg că nu am nimic de dovedit nimănui.

Am conștientizat că singura persoană cu care de fapt mă pot compara sunt eu, cea de ieri.

Și dacă astăzi am fost puțin mai bună ca ieri, în orice privință, pentru mine înseamnă că am trăit acea zi cu scop și sens.

Cred că atunci când îți dorești ceva cu adevărat, iar acel ceva este pentru binele tău suprem, nu există nu se poate

Lucrez cu mine intens, de mulți ani, pentru a-mi schimba și îmbunătăți anumite comportamente și a dobândi abilități noi, aliniate cu mine, cea de astăzi.

Cu pași mici dar siguri, reușesc.

Îți împărtășesc experiența mea, pentru a-ți arăta de ce sunt importante acceptarea, iertarea, blândețea și răbdarea în procesul schimbării.

Consider că iertarea este esențială în procesul schimbării. Nu este deloc ușor să ierți, să te ierți, însă este posibil.

Am interacționat cu mii de bărbați

Cum spuneam, sunt antreprenoare de peste 20 de ani. Cu o mare parte dintre clienți am interacționat direct.
Unii dintre ei, din clienți fideli ne-au devenit prieteni apropiați, iar alții pur și simplu vin să bem o cafea împreună și să stăm de vorbă.
Astfel, am observat că oamenii au încredere în mine. Uneori, după câteva întâlniri cordiale, vin deschiși și împărtășec situații personale sensibile. Alteori, mă întrebă ce părere am, cum am făcut sau aș face eu într-o anumită situație.

De cele mai multe ori îi surprind cu o întrebare bună

Niciodată nu mi-a plăcut să dau sfaturi neavizate, dacă nu sunt specialist în domeniul respectiv, însă de fiecare dată pun întrebarea potrivită care îi aduce celui din fața mea o perspectivă nouă.
Oamenii își doresc să fie susținuți și încurajați sau să audă un “Bravo” pentru că au realizat ceva important.
Dar toate acestea deveniseră ceva normal, nimic nu necesita o atenție deosebită, până când…

Toate bune și frumoase, până apare ea. Provocarea provocărilor, problema problemelor

În vara anului 2018, am constat ceva schimbări de atitudine la soțul meu.

Deși, noi discutam destul de mult și eu vedeam că ceva nu este în regulă el susținea că nu are nimic, că mi se pare mie.

Zicea adesea că este doar îngrijorat și obosit, nu se odihnea bine noaptea. Uneori avea multe gânduri negative pe care nu le putea gestiona, care deveneau scenarii pesimiste, și altele.

 

Depresia te obligă să faci ceva. Dacă tu nu te-ai îngrijit de tine. Altfel e nasol. Există riscul să pierzi tot ce ai construit

Soțul meu avea 41 de ani atunci, și o mare-mare depresie l-a cuprins.

Ne-au trebuit câteva luni bune să realizăm ce se întâmplă și să luăm măsuri.

Am căutat alternative. Astfel, am ajuns să facem terapie împreună, apoi separat. În prima fază am făcut psihoterapie, apoi consiliere și coaching.

Există o diferența importantă între psihoterapie și coaching. Psihoterapia se axează mult pe rezolvarea traumelor din trecut, iar coachingul este despre înțelegerea prezentului și construirea viitorului.

 

Dumnezeu ne-a scos în cale oamenii potriviți care ne-au ajutat și susținut

Deși acel an a fost cel mai dramatic din viața noastră, pot spune acum că ne-a adus o evoluție accelerată.

La momentul respectiv nu vedeam niciun beneficiu în această provocare. Totul era trist și greu de gestionat, părea nedrept.

Eu sunt un om de acțiune, așa că am început să caut soluții. Să citesc. Să studiez. Să particip la cursuri și ateliere astfel încât să putem depăși acel moment cu mai multă ușurință. Soțul meu a fost receptiv și deschis la a pune în practică ceea ce aflam și era potrivit pentru noi.

Am mers și încă mergem la diverse cursuri și seminarii pentru creșterea și dezvoltarea noastră personală și de cuplu.

Dacă aș fi știut ce urmează, cu siguranță, aș fi luat măsuri pentru a nu se ajunge la așa suferințe

Am auzit cândva că pe la 40 de ani posibil să apară o criză, însă recunosc că nu m-am așteptat să lovească precum un uragan.

Pentru că odată instalată acestă criza nu aduce suferințe doar celui care o are, ci toți cei din jurul lui suferă indirect: partener, copii, părinți, angajați, parteneri de afaceri, etc.

Noi am fost un caz fericit. Însă am întălnit oameni, care nu au putut trece peste probleme

O parte dintre aceștia, nu au putut gestiona problemele pentru că ei considerau că nu au nicio problemă.

Unii au ajuns să-și piardă familiile și afacerile. Alții au devenit violenți sau critici peste măsură și automat greu de suportat de cei din jur. Am văzut cum alcoolul a devenit refugiul altora. Am auzit despre situații dificile în care s-a ajuns la amenințări de moarte pentru a nu fi părăsiți.

Dar toate aceste situații se pot rezolva, dacă sunt abordate de la primele semne, și nu sunt băgate sub preș.

Sunt alături de tine 

Știu că nu este ușor să stai în fața cuiva și să-ți spui problemele, sau să-ți recunoști comportamentele neadecvate.

Cred că acesta este cel mai important pas, să recunoști problema. Și al doilea pas, la fel de important, să ceri ajutorul altcuiva când singur nu mai găsești răspunsuri, când simți că te-ai blocat.

 

Așa a apărut dorința mea de a da mai departe ajutorul primit

După această experiență și după toată cunoșterea acumulată din cursuri și seminarii, a apărut dorința de contribuție, de a-i susține pe cei din jur, știind din propria experiență ce rezultate obții atunci când îți dorești cu adevărat schimbarea.

În 2020 am început mai multe formări. Sunt Trainer, Coach Certificat de Federația Internațională de Coaching și de NeuroMindfulness Institute, Master NLP.

Toată cunoașterea, exercițiile, tehnicile și metode de mindfulness învățate sunt ușor de practicat și integrat. Certificările și experiența acumulată mă califică să lucrez cu oamenii care își doresc să-și îmbunătățească viața.

Practicarea acestor tehnici consecvent poate face minuni cu creierul tău, astfel reușești în timp să faci liniște în minte, să o stăpânești tu pe ea, nu ea pe tine.

Eu și soțul meu alocăm cel puțin 60 de minute pe zi pentru lucrul cu mintea noastră, pentru a crea noi rețele neuronale și a stabiliza ceea ce am creat anterior.

Meditația și rugăciunea sunt și ele prezente, îmi ajută creierul să se liniștească. Respirația conștientă, contemplarea, introspecția și focusul în lumânare sau punct fix mă ajută să mă conectez cu sinele meu.

Lucrez cu mine permanent, am ritualuri de aliniere și fac anumite discipline zilnic. Toate acestea mă ajută să fiu prezentă când lucrez cu tine, să fiu 100% alături de tine, atentă la nevoile tale.