Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

„Cum să fac să mă schimb?” O întrebare pe care o aud des la clienții mei. Schimbarea este un proces. Nu se întâmplă peste noapte. E necesar întâi să te cunoști pe tine, să știi că puterea ta este în tine și să ți-o asumi.

„Nu pot să mă schimb așa ușor”.

 

E luni dimineața, afară burnițează și e ceață. Anul 2022 se pregătește de plecare. În cabinet e cald și bine. Mirosul de cafea proaspătă inundă spațiul. Șemineul e aprins. Tuturor ne dă o senzație plăcută atunci când privim focul, mai ales în această perioadă mohorâtă.

La 10 mă văd cu Cezar. E un tip punctual. Inginer de meserie. Îi place să-și înceapă săptămâna cu sesiunea de coaching „simt că sunt mai productiv după ce vorbesc cu tine, am mai multă claritate și nu mă mai simt așa împovărat de problemele care apar”, mi-a spus după a treia sesiune.

La 09.55 intră pe ușă. Îmi dau seama după privirea lui că s-a întâmplat ceva. Ne așezăm confortabil și începem călătoria.

 

– Cezar, ce te preocupă?

– Oofff…

 

A urmat o tăcere care părea apăsătoare pentru el. Oftatul lui a fost atât de profund, de parcă zăcea în el de-o veșnicie.

 

– Nu înțeleg! Cum ajungem să rămânem blocați în niște credințe limitative de-a lungul vieții? Îmi dau seama că mă limitez singur prin anumite lucruri pe care mi le tot repet, de prea multă vreme. Am preluat de la alții comportamente de care nu sunt mândru. Uneori, mă înfurii și sunt nervos pe alții, pe mine, pe viață. Nu mă bucur de nimic.

– Ce credință limitativă nu-ți dă pace acum?

– Cred despre mine că nu pot să mă schimb, așa ușor. Cred că schimbarea trebuie să fie grea și de durată. Eu nu sunt în stare, nu știu cum să fac asta. Mi se pare imposibil.

– Aud la tine mai multe credințe aici, observ ca le-ai făcut pachet 3 în 1. Ce ai vrea să faci cu ele?

– Să scap de ele, ce să fac. Să le schimb. Să pun ceva susținător în loc.

– Pe o scară de la 1 la 10 cât de mult îți dorești schimbarea acestor convingeri?

– 10. Logic. Vreau să scap de ele. Știi tu vreo metodă?

– Observ că tonul vocii tale s-a schimbat, simt hotărâre în ea. Te invit să facem împreună o tehnică care te va ajuta să-ți schimbi aceste convingeri, însă ce e important de știut este că trebuie să o mai exersezi și după întâlnirea noastră de câteva ori, până simți că o poți accesa rapid. Nu facem magie. Acum reeducăm subconștientul să-și pună atenția pe convingerile susținătoare.

– Super! Nu știam că putem face asta. De ce n-am făcut-o până acum?

– Pentru că tu n-ai fost pregătit. Aș fi irosit niște tehnici extraordinare, în care tu n-ai mai fi crezut apoi. Toate la timpul lor.

 

Tehnica a durat cca 25 de minute, însă pentru Cezar care s-a relaxat și și-a dat voie să experimenteze meditația ghidată, timpul a trecut altfel și nu-i venea să creadă cât de bine se simte.

 

Unii bărbați nu privesc cu deschidere meditația, îi plictisește sau îi adoarme, însă după ce o experimentează își schimbă impresia.

Prin intenție și rafinare convingerea a devenit „Acționez spre binele meu și schimbarea vine cu ușurință” .

Tony Robbins este unul dintre cei mai cunoscuți promotori ai Programării Neuro Lingvistice (NLP).

Convingerile limitative, noi sau vechi de zeci de ani pot fi schimbate cu ajutorul coachingului și a tehnicilor din NLP.

Acestea sunt folosite de mulți ani, iar rezultatele sunt remarcabile, însă funcționează doar atunci când posesorul de convingeri vrea cu adevărat să scape de ele și alege schimbarea.

Și este fabulos! De ce? Pentru că după ce integrezi aceste viziuni intenționate, alături de cineva, poți cu ușurință să reiei ori de câte ori vrei acel proces, singur, pentru că tehnica este deja in tine.

Înțeleg că pentru unele persoane toate acestea par S.F., însă așa păreau și telefoanele mobile acum 10 ani.

 

Tu ce faci ca să-ți transformi convingerile limitative în unele susținătoare? Care este tehnica ta preferată?

 

Te invit să-mi scrii în comentarii, chiar sunt curioasă să descopăr și alte metode.

 

Nu uita, fă-ți ziua memorabilă,

Andreea

 

Leave a Comment: