Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Noi toți, avem două voci interioare care ne vorbesc constant: Judecătorul și Înțeleptul.

Judecătorul poate fi cel mai crud și neiertător critic pe care îl întâlnim vreodată. Este acea voce care ne spune că suntem incapabili, că nu suntem suficient de buni, de deștepți, de bogați, de frumoși, de….

Înțeleptul ne ghidează spre decizii bune. Ne încurajează să facem ceea ce ne place. Este blând și răbdător cu noi. El oferă perspective pozitive și ne dă sfaturi ca să ne împlinim visurile. Este vocea Sinelui nostru.

Cum faci asta, concret?

  1. Acceptă-ți imperfecțiunile. În loc să te judeci pentru greșelile și eșecurile tale, acceptă-le, și ia din ele învățăminte și resurse. Greșelile fac parte din procesul natural de învățare și evoluție. Atunci când le accepți acestea devin material de studiu.
  1. Fii recunoscător. Concentrează-te pe ceea ce ai reușit, nu pe ceea ce n-a ieșit cum ai planificat. Focusul pe lucrurile negative îți alterează starea de spirit. Vei deveni trist, furios, anxios etc. Dacă nu faci nimic, imediat ce această stare apare, ea se adâncește. Găsește în fiecare situație negativă cel puțin un lucru pozitiv.
  1. Practică exerciții de mindfulness, simple și la îndemână, care pot fi aplicate oriunde. Acestea te ajută să rămâi conectat la momentul prezent, să-ți liniștești mintea, și să iei decizii înțelepte. Îți împărtășesc cum reduc eu la tăcere Judecătorul din mintea mea, mai jos.
  1. Învață să te iubești pe ține. Autocritica, perfecționismul și nerăbdarea pot fi distructive și te țin pe loc. Sunt un obstacol în calea evoluției și creșterii tale. Este important să te iubești. Să te respecți. Să fii răbdător și blând cu tine. Să respecți etapa în care te afli. Acestea sunt o parte din atitudinile ce te pot ajuta să-ți împlinești mai repede visurile.
  1. Petrece timp în natură. Deconectează-te de la tehnologie, cel puțin 5-10 minute, la fiecare 2-3 ore. Practică conștient exerciții de respirație și conectare la Sine. Vei observa că mintea se va liniști. Vei găși soluții mai rapid. Vei avea o stare de bine și productivitatea ta va crește.

În concluzie, îl reduci la tăcere pe Judecătorul din mintea ta atunci când faci exerciții conștient. Astfel, creezi noi rețele neuronale și-l activezi pe Înțelept. Te vei simți mai încrezător, mai fericit, mai liniștit și împăcat cu tine însuți.

O dată cu acceptarea imperfecțiunilor și concentrarea asupra lucrurilor bune din viața ta. Practicarea exercițiilor. Cu compasiune, empatie și iubire față de ține. Prin crearea spațiului de conectare pe parcursul întregii zile, îți vei îmbunătăți starea de spirit și poți atinge potențialul maxim.

Găseșți mai jos exercițiul promis.

Îți sugerez să-l citești cap-coadă. Dacă îți este dificil să-l reții îl poți înregistra pe telefon. Este important să lași pauze, de minimum 10-15 secunde, între indicații. Voi marca aceste pauze cu puncte de suspensie.

Te invit, să-ți iei pentru această practică aproximativ 5 minute. Să te asiguri că nu vei fi deranjat. Dacă pe parcursul practicii, apare Judecătorul sau mintea ta începe să analizeze diferite situații sau momente, doar respiră. Readu-ți atenția asupra mișcării adbomenului. Este normal să-ți zboare mintea, dacă nu ai practicat până acum astfel de exerciții. Nu te învinui. Nu te critica.

Așează-te confortabil cu spatele drept, capul drept, picioarele pe podea, cu mâinile relaxate pe genunchi sau brațele scaunului și închide ochii…. Concentrează-ți atenția asupra respirației. Observă cum abdomenul tău se ridică și coboară cu fiecare respirație…. Acum aproprie degetele arătătoare de la mâini, ușor, delicat, până se ating… Fii atent la fiecare senzație pe care o simți în corp…. Lipește delicat palmele și urmărește toate senzațiile din corp … Pune mâna dreaptă pe abdomen și urmărește mișcarea acestuia atunci când respiri …. Îndepărtează mâna dreaptă de pe abdomen. Pune mâna stângă în dreptul inimii. Conectează-te cu inima ta…. Simte cum bate neîntrerupt numai pentru tine…. Este neobosită și mereu în acțiune. Rămâi aici câteva momente. Când simți că te-ai conectat și te-ai reîncărcat, mulțumește-i inimii tale, pentru toată muncă pe care o depune. Mulțumește-ți ție pentru tot ce faci în fiecare clipă… Când ești pregătit deschide încet ochii.

Îți recomand să mai stai un minut și să te bucuri de starea de relaxare în care te afli.

Poți face acest exercițiu ori de câte ori dorești pe parcursul zilei. Cu cât repeți mai des, cu atât Judecătorul va fi redus la tăcere, și Înțeleptul tău te va ghida spre o viață frumoasă și împlinită.

Crede în tine! Tu ești singurul care poate aduce liniștea, pacea, bucuria și iubirea în viața ta!

Fă-ți ziua frumoasă!

Leave a Comment: